• De specialist op gebied van wegmarkering en belijning
 • Korting bij directe betaling
 • Hoge klanttevredenheid
 • Stevig, duurzaam en weersbestendig
 • Topkwaliteit wegmarkering voor elk terrein

Wegmarkering en belijning

Wegmarkering bij oplaadpunten voor elektrische voertuigen

Met de groeiende populariteit van elektrische voertuigen, is er ook een groeiende behoefte aan oplaadpunten. Het is belangrijk om deze oplaadpunten goed te markeren, zodat ze makkelijk te vinden zijn en niet per ongeluk worden geblokkeerd. Bij wegvakmarkering.nl bieden wij verschillende soorten wegmarkering aan voor oplaadpunten, zoals opvallende groene vakken met een wit laad-symbool, of enkel witte stekker symbolen met parkeervak belijning. Bij Wegvakmarkering.nl heb je keuze uit diverse laadsymbolen en kleurstellingen, zodat je altijd een wegmarkering vind die past bij jouw bedrijf of situatie. Deze markeringen worden op locatie aangebracht door onze specialisten, waardoor je verzekerd bent van een professionele uitstraling en de langst mogelijke levensduur.

Belijning en routing voor buitenterreinen

Belijning en wegmarkering zijn essentieel op buitenterreinen, zoals parkeerterreinen, bedrijventerreinen en magazijnen. Het zorgt niet alleen voor een veiligere omgeving, maar kan ook de efficiëntie verhogen en de uitstraling van het terrein verbeteren.

 • Veiligheid: Het belangrijkste voordeel van belijning en wegmarkering op buitenterreinen is veiligheid. Door de juiste markering aan te brengen worden verkeersstromen beter gereguleerd en worden ongelukken of onveilige situaties voorkomen. Dit geldt niet alleen voor auto’s en vrachtwagens, maar ook voor fietsers en voetgangers. Een goed voorbeeld hiervan zijn zebrapaden en fietsstroken, die aangeven waar voetgangers en fietsers veilig kunnen oversteken.
 • Efficiëntie: Naast veiligheid kan belijning en wegmarkering ook bijdragen aan de efficiëntie op het buitenterrein. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aanbrengen van parkeervakken, die ervoor zorgen dat auto’s netjes naast elkaar geparkeerd kunnen worden en er geen onnodige ruimte verloren gaat. Ook kunnen er met belijning en wegmarkering looproutes worden aangegeven, waardoor bezoekers en medewerkers snel en efficiënt van A naar B kunnen komen.
 • Uitstraling: Een goed belijnd en gemarkeerd buitenterrein straalt professionaliteit en verzorgdheid uit. Dit kan bijdragen aan een positieve perceptie van het bedrijf en kan zelfs invloed hebben op het koopgedrag van klanten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een winkelcentrum waar de parkeervakken netjes zijn aangegeven en er voldoende looproutes zijn.

Praktijkvoorbeelden
Er zijn diverse praktijkvoorbeelden waarbij belijning en wegmarkering op buitenterreinen van belang zijn. Een goed voorbeeld hiervan is het aanbrengen van belijning op een bedrijventerrein waar veel vrachtwagens rijden. Door de juiste markering aan te brengen worden de rijroutes van de vrachtwagens duidelijk aangegeven en wordt voorkomen dat er ongelukken ontstaan. Ook het aanbrengen van belijning en wegmarkering bij een laadpaal voor elektrische auto’s is van belang. Hierdoor wordt duidelijk aangegeven waar de auto’s moeten staan om op te laden en worden onveilige situaties voorkomen.
Tot slot kan belijning en wegmarkering ook van belang zijn bij de inrichting van een parkeerterrein. Door het aanbrengen van parkeervakken wordt voorkomen dat auto’s willekeurig worden geparkeerd en ontstaat er een overzichtelijk terrein waarin bezoekers snel een plekje kunnen vinden
Duidelijke wegmarkering en belijning zorgt voor een veilige verkeersstroom op het terrein. Het geeft aan waar auto's mogen rijden en waar niet, welke snelheidslimieten er gelden en waar er gestopt moet worden. Zo worden ongelukken en botsingen voorkomen.

Wetgeving: In sommige gevallen is het verplicht om duidelijke wegmarkering en belijning aan te brengen op een bedrijventerrein en/of parkeerterrein. Dit kan bijvoorbeeld voorgeschreven worden door de gemeente of in de vergunningsvoorwaarden staan.
Bij Wegvakmarkering.nl hebben wij verschillende soorten belijning en routing beschikbaar voor parkeerterreinen, zoals vakken, pijlen en tekstmarkeringen. Onze specialisten brengen deze belijning en routing op maat aan op het buitenterrein, zodat het perfect aansluit bij de specifieke behoeften en wensen van de klant. Door de ondergrond vooraf te ontvetten en/of op te schuren, wordt een optimale hechting en levensduur van de wegmarkering gegarandeerd.

Belijning en routing voor magazijnen

Belijning en wegmarkering zijn niet alleen belangrijk op buitenterreinen, maar ook in productiehallen en magazijnen. Het aanbrengen van de juiste markeringen kan bijdragen aan de veiligheid en efficiëntie van de werkplek en kan zelfs wettelijk verplicht zijn in sommige gevallen. Een van de belangrijkste voordelen van belijning en wegmarkering in productiehallen en magazijnen is de veiligheid. Door het aanbrengen van markeringen en belijningen worden werknemers geattendeerd op de grenzen van gevaarlijke zones, zoals gebieden met bewegende machines of gevaarlijke stoffen. Ook kunnen markeringen en belijningen helpen om de verkeersstromen van voertuigen en personen te scheiden, waardoor het risico op ongevallen wordt verminderd. Een ander voordeel van belijning en wegmarkering is de efficiëntie van de werkplek. Door het aanbrengen van belijningen kunnen werknemers efficiënter werken en materialen en goederen makkelijker vinden. Zo kunnen bijvoorbeeld gangpaden en opslagruimtes worden aangegeven, waardoor werknemers sneller kunnen vinden wat ze nodig hebben. Dit leidt tot minder tijdverspilling en een hogere productiviteit.

Richtlijnen voor wegmarkering en belijning in magazijnen en productiehallen

Er zijn diverse richtlijnen voor het aanbrengen van belijning in een magazijn, om zo de veiligheid en efficiëntie van de werkplek te waarborgen. Hieronder vind je een aantal belangrijke richtlijnen voor het aanbrengen van belijning in een magazijn:

 • Kleurcodering: Het gebruik van kleurcodering kan helpen om verschillende gebieden in het magazijn te onderscheiden. Zo kan bijvoorbeeld de kleur geel worden gebruikt voor gebieden met verhoogd risico, zoals bijvoorbeeld zones waar gevaarlijke stoffen worden opgeslagen. De kleur rood kan worden gebruikt voor nooduitgangen, terwijl groen kan worden gebruikt voor veilige zones.
 • Breedte van de belijning: De breedte van de belijning hangt af van het soort voertuig dat in het magazijn wordt gebruikt. Over het algemeen geldt dat de belijning ten minste 5 cm breed moet zijn om goed zichtbaar te zijn.
 • Hoogte van de belijning: De hoogte van de belijning moet zodanig zijn dat deze zichtbaar blijft, zelfs als er pallets of andere goederen op de vloer staan. Over het algemeen wordt een hoogte van ten minste 10 cm aanbevolen.
 • Afstand tussen de belijning: De afstand tussen de belijning hangt af van het soort voertuig dat in het magazijn wordt gebruikt. Over het algemeen geldt dat de afstand tussen de belijning ten minste 1 meter moet zijn, om ruimte te bieden voor de voertuigen en om botsingen te voorkomen.
 • Reflecterende belijning: Reflecterende belijning kan helpen om de zichtbaarheid van de belijning te vergroten, vooral in donkere omgevingen. Het gebruik van reflecterende belijning is met name belangrijk bij nooduitgangen en andere gevaarlijke zones.

Als je op zoek bent naar een partner voor het aanbrengen van belijning en wegmarkering in jouw productiehal of magazijn, dan ben je bij Wegvakmarkering.nl aan het juiste adres. Onze specialisten hebben ruime ervaring met het aanbrengen van markeringen en belijningen in magazijnen en productiehallen en zorgen altijd voor een optimale hechting en levensduur van de wegmarkering. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en mogelijkheden!

Alle toepassingsgebieden voor het aanbrengen van belijning en wegmarkering

 • Wegmarkering en belijning parkeerplaatsen en parkeergarages  
 • Wegmarkering / symbolen bij parkeervakken voor oplaadpunten elektrische voertuigen
 • Belijning speel- en sportvelden
 • Magazijn- bedrijfshal belijning 
 • Tijdelijke markeringen
 • Bedrijventerrein belijning, routing en wegmarkering
 • Vloercoating

Soorten wegenverf voor wegmarkering

Voor het aanbrengen van belijning en wegmarkering op een buitenterrein wordt meestal wegenverf gebruikt. Deze wegenverf is speciaal ontworpen om te hechten op verschillende soorten ondergronden zoals asfalt, beton en klinkers. Er zijn verschillende soorten wegenverf beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Hieronder vind je een aantal veelgebruikte soorten wegenverf voor het aanbrengen van belijning en wegmarkering op een buitenterrein:

 • Epoxy wegenverf: Epoxy wegenverf is een twee-componenten verf die zeer duurzaam is en bestand is tegen weersinvloeden en slijtage. Deze verf kan worden gebruikt op asfalt, beton en klinkers en is geschikt voor zwaar verkeer.
 • Acryl wegenverf: Acryl wegenverf is een op water gebaseerde verf die snel droogt en goed hecht op verschillende ondergronden. Deze verf is geschikt voor licht verkeer en kan worden gebruikt voor het aanbrengen van tijdelijke belijning.
 • Thermoplastische markeringen: Thermoplastische wegenverf is een verf die wordt aangebracht door middel van verhitting. Thermoplastische markeringen worden prefab aangebracht en dienen eerst geproduceerd te worden in de gewenste afmeting of vorm.
 • Koudplast wegenverf: Koudplast wegenverf is een verf die wordt aangebracht op basis van een twee-componenten verf. Deze verf droogt snel en is bestand tegen slijtage en weersinvloeden. Deze verf wordt vaak gebruikt voor het aanbrengen van belijning op parkeerplaatsen en op andere terreinen met licht verkeer.

Bij Wegvakmarkering.nl hebben we ervaring met al deze verschillende soorten wegenverf. Op basis van uw aanvraag of bestelling zullen wij inschatten / bepalen welke type markeringen benodigd zijn voor het beste resultaat. 

Wegmarkering en belijning bestel je eenvoudig online op Wegvakmarkering.nl

Belijning en wegmarkering zijn van essentieel belang op parkeerterreinen, in magazijnen of productielocaties.. Het draagt bij aan de veiligheid, efficiëntie en uitstraling van het terrein. Door het aanbrengen van de juiste markering worden verkeersstromen beter gereguleerd en ongelukken voorkomen. Ook kan het aanbrengen van belijning en wegmarkering bijdragen aan de efficiëntie op het terrein door het aanbrengen van parkeervakken en looproutes. Tot slot draagt het aanbrengen van belijning en wegmarkering bij aan de uitstraling van het terrein en kan het een positieve perceptie van het bedrijf creëren. Wanneer je op zoek bent naar een partner voor het aanbrengen van belijning en wegmarkering op jouw buitenterrein, dan ben je bij Wegvakmarkering.nl aan het juiste adres. Onze specialisten hebben ruime ervaring met het aanbrengen van markeringen en belijningen op diverse buitenterreinen en zorgen altijd voor een optimale hechting en levensduur van de wegmarkering. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en mogelijkheden.

Wegvakmarkering.nl is onderdeel van TrafficSupply en biedt een breed scale aan oplossingen (zowel standaard als maatwerk) voor wat betreft markeringen. We zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van allerlei soorten wegmarkering en belijning voor parkeergarages, eigen terreinen, magazijn en productiehallen of schoolpleinen! Onze toepassingsgebieden zijn parkeergarages (parkeervakken, vloercoating, pijlen, belijning), industrie (vloercoating, belijning en symbolen in productiehallen en magazijnen), bedrijventerreinen (belijning, symbolen, pijlen, parking) of sport- en schoolpleinen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de belijnen of wegmarkering zelf aan te brengen, maar als de werkzaamheden door ons team specialisten worden uitgevoerd, ben je verzekert  van een fraai en duurzaam eindresultaat!

 • iDeal
 • Visa
 • Mastercard
 • American Express
 • Bancontact Mister Cash
 • PayPal
 • betaling achteraf is mogelijkbetaling achteraf is mogelijk

Wegvakmarkering.nl is onderdeel van TrafficSupply

TrafficSupply is dé grootste online aanbieder van verkeers-, tekst- en informatieborden en meer dan 10.000 verkeersgerelateerde producten. TrafficSupply bestaat uit meerdere webshopconcepten, onder te verdelen in Traffic, Parking en Safety. Bij ons koop je zowel verkeersborden met de daarbij behorende beugels en verkeersbordpalen, oplaadpalen voor elektrische auto’s, wegmarkeringen rondom parkeerterreinen maar ook diverse veiligheidsproducten voor de industrie en duurzaam straatmeubilair met een mooi design.

Klantbeoordelingen

feedbackcompany stars feedbackcompany logo Bekijk onze 4723 reviews

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs

Ontvanger prestigieuze ondernemersprijs FD Gazelle
alle shops